donderdag 23 november 2017

Oktober: thema Dieren                     
Oktober: Dieren


                                       "Aan de rand van het bos
                                    moet je kloppen op de bomen.
                                         En dan netjes wachten.
                                          Tot de dieren roepen
                                       dat je binnen mag komen."

                                                                                            Geert De Kockere
Op 4 oktober was het Werelddierendag. Vandaar dat we deze maand in de muzische lessen in de muzische klas werkten rond dieren.

Toon Tellegen heeft hele mooie dierenverhalen geschreven. In het vierde leerjaar maakten ze een klankdecor bij een stuk van het verhaal van 'De verjaardag van de eekhoorn'. Ze maakten een achtergrond van geluiden met allerlei voorwerpen: kranten, potten, pannen, lepels, rammelaars, shakers, ... . We merkten al gauw dat dat makkelijker klinkt dan het eigenlijk is. In groep maakten ze elk de geluiden bij een stukje van het verhaal.

In een andere les mochten ze met dobbelstenen rollen. Niet zomaar dobbelstenen! Story cubes! Ze rolden met de dobbelstenen en vertelden dierenverhaal rond de voorwerpen die te zien waren op de stenen. Het beste verhaal uit hun groepje vertelden ze samengevat aan de klas. Er kwamen mooie, maar ook heel grappige resultaten uit de bus!

Het vijfde maakte een rijmend gedicht over dieren. Daarbij maakten ze een miniatuur waarin het verhaal al een beetje verwerkt werd. Een heel monnikenwerk!


Het zesde leerjaar ging met acrylverf aan de slag. Zij probeerden de patronen en textuur van dierenhuiden na te maken. Het resultaat is BEESTIG!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten